همراهی نکردن بعضی مسئولان استان در طرح جامع پارک یزد

به گزارش دیار سلمان، رییس پارک علم و فناوری استان یزد مهمترین مشکل کنونی پارک یزد را کمبود شدید زیرساخت ها و فضای فیزیکی برای استقرار شرکت های نوآور و دانش بنیان مطرح نمود و از همراهی نکردن بخش هایی از مدیریت استان در خصوص اجرای طرح جامع پارک علم و فناوری یزد اطلاع داد.

همراهی نکردن بعضی مسئولان استان در طرح جامع پارک یزد

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، محمد مهدی لطفی امروز در دومین روز از هفته پژوهش و فناوری در جمع خبرنگاران سه هدف اصلی را برای گدامیداشت سالانه هفته پژوهش شامل ترویج پژوهش، تحسین پژوهش و تعمیق پژوهش برشمرد و گفت: تعمیق پژوهش به عنوان مهمترین برنامه در این هفته با هدف به هم رساندن عرضه و تقاضا حوزه فناوری با عرضه دستاوردهای پژوهشی و برپایی فن بازارها دنبال می گردد تا به وسیله اتصال نتایج تحقیقات پژوهشگران به نیازهای جامعه، به شکوفایی و پیشرفت اقتصاد کشور یاری گردد.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی در این رابطه از 19 تا 21 آذرماه به منظور عرضه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان توسط پارک علم و فناوری استان و با مشارکت دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان، مراکز علمی، صنایع و دستگاه های اجرایی یزد، گفت: این نمایشگاه قرار است در مجتمع تجاری خلیج فارس برگزار گردد و هدف از انتخاب این مکان نیز در دسترس تر بودن این نمایشگاه برای عموم عمردم و علاقمندان بوده است.

رئیس پارک علم و فناوری یزد برگزاری چهار پنل تخصصی در موضوعات شهر هوشمند، صادرات محصولات دانش بنیان، سرمایه گذاری خطرپذیر و شناسایی و برطرف نیازهای فناوری صنایع و سازمان ها، رونمایی از بعضی دستاوردهای پژوهشی و فناوری، برگزاری تور فناوری، انعقاد چندین تفاهم نامه سرمایه گذاری شرکت های دانش بنیان و معرفی شرکت های زایشی از بدنه پژوهشی دانشگاه های استان برای اولین بار، را از جمله برنامه های جانبی این نمایشگاه برشمرد.

وی در ادامه با اشاره به ترنول اقتصادی بیش از 600 میلیارد تومانی شرکت های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری یزد، گفت: برخلاف تصور بعضی از مردم این حوزه از خیلی از صنایع راکد شرایط درامدی بهتری دارد لذا کوشش داریم به منظور همراه کردن تمام جامعه و اکوسیستم اجتماعی در یزد با حوزه فناوری و نواوری به یاری شهرداری یزد رویدادهایی مرتبط را در شهر طراحی و اجرا کنیم.

لطفی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که استان یزد به لحاظ ظرفیت انسانی، نسبت دانشجو به کل جمعیت، شاخص های صنعتی و معدنی، توانمدی های بخش خصوصی و سرانه شرکت های دانش بنیان جزو چند استان برتر کشور است، گفت: به همین دلیل نیز مسئله اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از محورها و اولویت های سند امایش استان پس از موضوع آب و هم ردیف با موضوع گردشگری مدنظر قرار گرفته، هرچند که معتقدیم که بسیاری از مسائل مرتبط با آب نیز به وسیله اقتصاد دانش بنیان قابل مرتفع شدن است.

وی با اشاره به سرمایه گذاری های انجام شده در بعضی صنایع استان در ادوار گذشته و مسائلی که به لحاظ اجتماعی و زیست محیطی امروز استان را با چالش روبرو نموده است، گفت: منتقدیم اگر حمایت خوبی از اقتصاد دانش بنیان در استان صورت گیرد، جوانان یزدی می توانند تحولی شگرفت در استان ایجاد نمایند و برای صنایعی که امروز درگیر مسائل اجتماعی و آلودگی های زیست محیطی هستند نیز بدون حذف آنها، نسخه شفابخشی داشته باشند.

این مسئول در همین رابطه نیز سه ماموریت برای پارک علم و فناوری استان متصور شد و گفت: نقش پارک در این باره شامل کارآفرینی مبتنی بر فناوری و نوآوری برای فارغ التحصیلان دانشگاهی، یاری به توسعه پایدار منطقه ای و حمایت از شرکت های دانش بنیان در استان است.

لطفی مهمترین مشکل کنونی پارک علم و فناوری یزد به ویژه در خصوص اخیر را کمبود شدیدفضای فیزیکی و زیرساخت های مرتبط جهت استقرار شرکت های دانش بنیان مطرح کرد و گفت: در حال حاضر تنها در بخش مراکز رشد به رغم وجود 100 مورد تقاضای استقرار حتی یک مورد فضای خالی نداریم.

وی به فضای 70 هکتاری در نظر گرفته شده برای طرح جامع پارک و منظور شدن آن برای هویت و مالکیت بخشیدن به شرکت های دانش بنیان خارج شده از مراکز رشد اشاره نمود و گفت: در حال حاضر 30 شرکت که مراحل رشد را به صورت کامل در پارک سپری نموده اند، متقاضی استقرار در این فضا هستند و حتی آمادگی دارند در صورت تامین زیرساخت های اولیه، جهت ساخت و ساز سرمایه گذاری نمایند ولی متاسفانه با وجود حمایت های شخص استاندار محترم یزد، بخش هایی از مدیریت استان همراهی لازم را ندارند.

رییس پارک علم و فناوری یزد با ابراز امیدواری از همکاری مسئولان استان در این خصوص، از دیگر برنامه های در دستور کار پارک به جذب منابع اقتصادی برای صندوق پژوهش و فناوری، تشویق خیرین برای ورود به حوزه های فناوری، توسعه پردیس های فناوری در دانشگاه های استان، توسعه مراکز نوآوری و رشد دانش اموزی در مدارس، توسعه برندینگ شرکت ها و اتصال آنها به بازارهای بزرگ، ایجاد شرکت های تخصصی در قالب کارگزاری های پارک برای ارائه خدمات به شرکت های مستقر در پارک و مواردی از این دست، اشاره نمود.

وی به آغاز عملیات اجرای کارخانه نوآوری یزد در جریان سفر اخیر رییس جمهور به استان اشاره و ابراز امیدواری کرد که با تامین نیازهای راه اندازی این کارخانه به لحاظ مالکیت و تامین اعتبار شاهد آغاز عملیات اجرایی آن باشیم.

لطفی در انتها نیز با اشاره به جشنواره ایده های برتر طی 14 سال متوالی به همت پارک فناوری یزد، گفت: با توجه به تغییر اهداف اولیه پارک برای برگزاری این جشنواره که در ابتدا ترویج فرهنگ نوآوری و ریسک پذیری بود، اکنون در کوشش برای تعریف ساختار و رویکرد جدیدی برای این جشنواره هستیم و به زودی شاهد احیای مجدد این جشنواره خواهیم بود.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 4 بهمن 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: salmandiar.ir شناسه مطلب: 735

به "همراهی نکردن بعضی مسئولان استان در طرح جامع پارک یزد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همراهی نکردن بعضی مسئولان استان در طرح جامع پارک یزد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید