روز های آخر سال کدام دمنوش ها انرژی زا هستند؟
به گزارش دیار سلمان، تهران (پانا) - خانه تکانی و مشغله های یک سال کاری، همه و همه باعث خستگی بیشتر در این روزها می گردد. به همین دلیل احتیاج است کمی به فکر تجدید انرژی باشید.
به گزارش بهداشت نیوز، امروز در این مطلب، دمنوش هایی طبیعی و انرژی زا به شما معرفی خواهیم کرد تا بتوانید از این روزهای سرد پایانی سال نهایت لذت را ببرید.
1. دمنوش سیب
یکی از ذخایر خوب برای دمنوش های زمستانی پوست میوه ها است. پوست سیب و دارچین و زنجبیل دمنوش مناسبی است که اگر آن را مثل چای دم کنید و مدت نیم ساعت بگذارید دم بکشد، دمنوشی مناسب و انرژی بخش و سرشار از ویتامین برای زمستان خواهید داشت.
2. جنسینگ سیبری
این گیاه بین ورزشکاران شهرت زیادی دارد. این گیاه بنیه بدن را افزایش می دهد، خستگی مفرط را کاهش می دهد و تأثیر استرس را به حداقل می رساند. این گیاه که به صورت دم نموده، کپسول یا قرص مصرف می گردد برای بیماران مبتلا به لوپوس، آرتریت روماتوئید و فشار خون بالا توصیه نمی گردد.
3. گل گاوزبان
گل گاوزبان دارای طبیعت گرم و اثر نشاط آور، مقوی تمام بدن و آرامش بخش است. برگ های این گیاه به عنوان تصفیه نماینده خون بسیار موثر هستند. داخل قوری که گنجایش سه پیمانه آب جوش را داشته باشد، گل گاوزبان و نبات را ریخته، سپس لیموعمانی ها را شسته و با چنگال روی پوست آن چند سوراخ ایجاد می کنیم؛ و بعد لیمو ها به محتویات قوری و آب جوش پر می کنیم. سپس روی بخار کتری یا سماور قرار داده و دمنوش را به مدت 20- 30 دقیقه دم می کنیم. این دمنوش مسکنی است برای کسانی که خسته هستند یا دچار استرس می شوند.
4. دمنوش مرکبات
نسبت مساوی از پوست لیمو، پرتقال، چای سبز و آویشن خشک را در یک قوری آب جوش 10 دقیقه دم کنید و در آخر کمی آب لیمو در آن بچکانید. از خواص این دمنوش می توان به خاصیت ضدسرماخوردگی، کم کردن فشار و غلظت خون، یاری به عملکرد مطلوب کبد، انرژی زایی و برطرف نمایندگی خستگی اشاره نمود ضمن این که دمنوش میوه ای در مقایسه با دمنوش گیاهی ویتامین بیشتری دارد، غنی از آنتی اکسیدان است و به افزایش سطح ایمنی بدن یاری می نماید و مقوی اعصاب است.
5. دمنوش چای کوهی
چای کوهی را می توان در اغلب عطاری ها پیدا کرد و بیشتر همراه سبزی های صحرا در فصل بهار از کوه جمع آوری و خشک می گردد. این چای بیشتر مورد اقبال اهالی محلی روستا ها و آرامبخش، مقوی اعصاب، ضدحساسیت و بازنماینده گرفتگی روده است و بدن را مقاوم می نماید.
6. چای سبز
این نوشیدنی عملکرد تحریک نماینده دارد. در نتیجه در طول روز انرژی بدن را افزایش می دهد. چای سبز حاوی ماده آنتی اکسیدان، ضد سرطان و آنتی بیوتیک است.
7. دمنوش به لیمو
این دمنوش بویی شبیه لیمو دارد. آرامبخش، برطرف نماینده خستگی و مناسب درمان بی خوابی شبانه است؛ میگرن، سردرد و تپش قلب را بهبود می بخشد و ضمن تقویت معده، مقوی حافظه است و به تنظیم گردش خون یاری می نماید. مقداری برگ به لیمو را در آب جوش بریزید و بگذارید برای ده دقیقه دم بکشد.
8. چای دارچین
این نوشیدنی را می توانید با سه قطعه دارچین چوبی در یک قوری به مدت طولانی دم کنید. می توانید نیم ساعت یا 45 دقیقه منتظر باشید و سپس به این نوشیدنی بسیار گرم و نیروبخش و ضد سرماخوردگی که کمی هم طعم تندی دارد، مقداری لیموی تازه اضافه کنید و با اندکی عسل آن را بنوشید. این دمنوش محرک اعصاب است و به دلیل طبیعت گرم و خشکی که دارد، قوای جسمانی را افزایش می دهد.
9. سنبل الطیب
دمنوشی مهربان و لطیف که به علف گربه هم معروف است. ریشه سنبل اطیب گرم و خشک است و از ایام دور و دراز دمنوشی آرام بخش، ضداضطراب برای افرادی که مدام در استرس و بی خوابی بسر می برند تجویز می شده است. اگر سردرد امانتان را بریده این دمنوش را حتما امتحان کنید. این گیاه از هیجانات جلوگیری می نماید، میگرن را برطرف می نماید، برای برطرف کردن دلهره، تشویش و نگرانی مفید است. مثل تهیه بیشتر جوشانده ها و دمنوش ها، همه این مواد را در قوری می ریزیم و می گذاریم دست کم 15 تا 21 دقیقه در آب جوش با در بسته، بماند تا دم بکشد. ریشه ها معمولا زمان بیشتری از برگ لازم دارند تا زمان دم کشیدن عصاره را به آب بدهند. می توانیم بخشی از ریشه را پودر کنیم تا زمانی کمتری برای دم کشیدن ببرد.
10. دمنوش مخلوط انرژی زا
این دمنوش می تواند حاوی گشنیز، هل، دارچین، زنجبیل، میخک و جینسینگ باشد. جنسینگ نیروزا و مقوی است و به عنوان گیاه جوانی در دنیا شهرت دارد و در بهبود حافظه و نشاط و تقویت قوای ذهنی و جسمی مؤثر است. میخک مقوی مغز است و از سرطان جلوگیری می نماید. زنجبیل نیروبخش و مقوی معده و هل، معطر و مقوی بدن و دارچین نیز شادی آور است.
11. جنسینگ هندی (اشواگاندا)
این گیاه در طب هندو برای تسکین خستگی مفرط استفاده می گردد و مقاومت بدن به استرس را افزایش می دهد و در نتیجه میزان انرژی بدن بهبود می یابد. در صورت مصرف داروی ضد اضطراب و صرع از مصرف این گیاه پرهیز گردد.
12. دمنوش بهار نارنج
این دمنوش به شیوه چای دم می گردد و حکمای طب سنتی، آن را برای درمان افسردگی تجویز می نمایند. بسیار خوشبو، خوش طعم، آرامش بخش، شاداب نماینده و اشتها آور است، به تقویت جسم یاری می نماید و تسکین دهنده سردرد عصبی و کاهش دهنده کلسترول خون است.
13. گون (استرا گالوس)
متابولیزم بدن را افزایش می دهد و درمان عالی برای برطرف خستگی مفرط است. اگرچه مصرف آن ضرر ندارد، اما در صورت بالا بودن تب یا داشتن عفونت از مصرف آن پرهیز کنید. در صورت مصرف رقیق نماینده خون یا بتابلوکر از این گیاه استفاده نگردد. دم نموده این گیاه نسبت به یک فنجان قهوه انرژی بیشتری دارد. این گیاه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
14. دمنوش چای ترش
موطن اصلی چای ترش، غرب آفریقاست و در بیشتر مناطق گرمسیر کشت می گردد. در بعضی منابع آمده است، چای ترش از شکوفه تمبر هندی تهیه می گردد. این دمنوش به چای مکه یا چای قرمز نیز معروف است و به دلیل طبع سردی که دارد، باعث کاهش فشار خون و حرارت کبد و سبب خنکی و تهویه بدن می گردد و می تواند قند خون را کنترل نموده، موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون گردد.
گفته شده چای ترش غنی از آهن است، اما به نظر می رسد با داشتن اسید های آلی و ویتامین C به جذب بهتر آهن غذا های گوشتی یاری می نماید و تقویت نماینده سیستم ایمنی بدن است. افرادی که قند، چربی و فشار خون بالا دارند، می توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای ترش اختصاص دهند، اما مصرف زیاد آن سبب رخوت و سستی می گردد.
منبع: خبرگزاری پانا