به اضافه مردم از راه رسید، ده اصل اساسی برای کار فرهنگی چیست

به گزارش دیار سلمان، به گزارش خبرنگاران کتاب به اضافه مردم؛ ده اصل اساسی در کار فرهنگی به قلم روح الله رشیدی، نویسنده پُرکار تبریزی به همت انتشارات راه یار منتشر و راهی بازار نشر شد.

به اضافه مردم از راه رسید، ده اصل اساسی برای کار فرهنگی چیست

در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم: چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشت. یک چله پُر فراز و نشیب را پشت سر گذاشتیم و حالا آماده ایم تا گام دوم را برداریم؛ بلندتر و امیدوارانه تر و پُر فروغ تر از چهل سال نخست. مسائل و دغدغه های پرشماری در گام جدید داریم، اما مسائل حوزه فرهنگ چیز دیگری است. تعارف که نداریم؛ پایه انقلاب اسلامی، فرهنگ بوده است. با تغییر در این زمینه بود که آن انقلاب عظیم به ثمر نشست. بعد هم که لشکر شیاطین دست به کار شد تا پشت این انقلاب را به زمین بزند، فرهنگ برآمده از انقلاب اسلامی بود که اندیشه و عمل ما را شکست ناپذیر کرد. به یاد بیاورید دهه سخت شصت را. آن حجم از سختی و مضیقه، حتى به اندازه یکی دو ماه، کافی است تا ملتی را از پای درآورد. پس ما چرا شکست نخوردیم؟ چرا واندادیم؟ پاسخش روشن است؛ اگر لشگری از فرزندان خالص ملت، در خطوط رزم، سینه سپر نموده بودند و برای حفظ عزت اسلامی مان خون می دادند، در پشت جبهه ها نیز، لشگر عظیمی از همین مردم با ساماندهی هسته های فرهنگی، مشغول مقاومت بودند. به یاد بیاوریم مساجد، مدارس و دانشگاه های آن دوره را. آن جوش وخروش و همت و اهتمام بود که نمی گذاشت شیرازه های جامعه از هم بپاشد. هر جا می رفتی نشانه ای از کاری فرهنگی را می دیدی که توسط خود مردم طراحی و اجرا می گردد. گروه های سرود و تئاتر در مساجد و مدارس، نمایشگاه های عکس و طراحی و نقاشی و کاریکاتور، تشییع های پُرشکوه شهدا، گروه های مردمی پشتیبانی از جنگ و... . همه و همه زنجیره مقاومت فرهنگی را شکل داده بودند. آنها نه تنها در برابر شعبده های فکری و فرهنگی دشمن مقاومت می کردند، بلکه در موضع تهاجم به دشمن هم بودند!

در این نوشتار، به استناد تجربیات ارزنده تاریخ انقلاب اسلامی، کوشش نموده ایم بعضی اصول و قواعد کار فرهنگی را مرور کنیم. این قواعد را در قالب ده اصل آورده ایم. طبعاً حرف های بهتر و بیشتری در این زمینه وجود دارد. به ویژه کسانی که خود از بانیان و عاملان کار فرهنگی در چهل سال گذشته بوده اند، می توانند این ایده ها را کامل تر کنند. این اصول ده گانه، اگرچه از هم جدا هستند، اما عملاً در دل هم قرار دارند. در واقع ما با یک منظومه نظری و عملی روبرو هستیم. هر اصل به طریقی به اصل دیگر مرتبط است، بنابراین نگاه نقطه ای و جزئی به آن، چندان مفید نخواهد بود.

بر اساس این گزارش، این کتاب در 10 فصل به آنالیز 10 قاعده اساسی در کار فرهنگی و تشکیلاتی پرداخته و در هر فصل، مثال هایی هم که از خاطرات و تجربه های عینی افراد گرفته شده، جهت کاربردی شدن این قواعد آورده شده است. همچنین در بخش ضمیمه کتاب، ضمن آسیب شناسی نحوه اجرا و برگزاری یک برنامه فرهنگی، شیوۀ روبروه با مسائل و چالش های موجود در فرآیندهای فکری و اجرایی برنامه های فرهنگی به عنوان تمرین درنظر گرفته شده است.

کتاب به اضافه مردم که در 144 صفحه و با تیراژ 1500 نسخه توسط انتشارات راه یار راهی بازار نشر شده است.

پیش از نیز کتاب های بعضیزید؛ خاطرات شفاهی سیدحمید شاهنگیان، آپاراتچی؛ خاطرات شفاهی جلیل طائفی اسدی، مربای گل محمدی؛ خاطرات مربیان پرورشی دهه شصت و متولد بهمن؛ خاطرات شفاهی اسفندیار قره باغی به قلم روح الله رشیدی توسط انتشارات راه یار چاپ و عرضه شده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 7 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: salmandiar.ir شناسه مطلب: 1198

به "به اضافه مردم از راه رسید، ده اصل اساسی برای کار فرهنگی چیست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به اضافه مردم از راه رسید، ده اصل اساسی برای کار فرهنگی چیست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید