طرز تهیه هلو کباب کرمانشاهی بسیار خوشمزه و لذیذ

به گزارش دیار سلمان، هلو کباب نوعی کوفته کرمانشاهی است که ماده اصلی به کار رفته در تهیه آن، گوشت و لپه بوده و سایر ترکیبات و نوع ادویه مورد استفاده در تهیه آن را می توان بسته به ذائقه افراد تغییر داد.

طرز تهیه هلو کباب کرمانشاهی بسیار خوشمزه و لذیذ

خبرنگاران | سرویس آشپزی - هلو کباب از غذا های سنتی شهر کرمانشاه است که به صورت محلی با روغن حیوانی تهیه می گردد. این غذا که نه شباهتی به هلو دارد و نه به کباب، در واقع نوعی کوفته است. این کوفته نیز مانند کوفته تبریزی از دو لایه تشکیل شده که لایه بیرونی آن را خمیری از لپه پخته، گوشت چرخ نموده و گاهی سیب زمینی نیم پز و تخم مرغ تشکیل می دهد و لایه درونی با مواد مختلفی همچون گردو، کشمش، زرشک و آلو بخارا پر می گردد. در این مطلب با طرز تهیه دو نوع هلو کباب با ما همراه باشید.

در این مطلب می آموزید:

  • طرز تهیه هلو کباب ساده
  • طرز تهیه هلو کباب با رب انار

طرز تهیه هلو کباب ساده

مواد لازم
لپه200 گرم
پیاز عظیم1 عدد
شکر1/4 لیوان
گوشت چرخ نموده بدون چربی500 گرم
آب لیمو ترش1/2 لیوان
آب 1 لیوان
زعفران دم نموده1 قاشق غذاخوری
پیاز داغ برای داخل کوفتهبه میزان لازم
گردو، زرشک، کشمش و آلو بخارا برای داخل کوفتهبه میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه و دارچینبه میزان لازم
روغن کرمانشاهی یا روغن معمولیبه میزان لازم

دستور تهیه

  1. لپه را از شب قبل خیس نموده و آب آن را دور بریزید تا نفخش گرفته گردد، سپس با مقداری آب و نمک بپزید تا کاملا له گردد.
  2. اجازه دهید لپه پخته کمی خنک گردد، سپس آن را چرخ کنید.
  3. گوشت را دو بار چرخ نموده، سپس آن را همراه با پیاز، زردچوبه، نمک و لپه چرخ شده مجددا چرخ کنید تا خمیر چسبنده ای حاصل گردد.
  4. مایه کوفته را به صورت کوفته هایی به شکل بیضی درآورید، وسط کوفته ها را کمی گود کنید و در آن کشمش، مغز گردو، آلو بخارا و کمی پیاز داغ قرار دهید، سپس آن ها را ببندید.
  5. روغن را در تابه ای روی حرارت ملایم داغ نموده و اطراف کوفته ها را در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
  6. کوفته های سرخ شده را در قابلمه ای بچینید.
  7. آب، شکر و آبلیمو را مخلوط نموده و در قابلمه بریزید، مقدار آب باید در حدی باشد که سطح آن تا کمر کوفته ها بالا بیاید.
  8. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید.
  9. در اواسط پخت کوفته ها، کمی دم نموده زعفران و دارچین به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کوفته ها مغزپخت شده و آب کوفته غلیظ گردد.
  10. کوفته ها را پس از پختن در ظرف سرو بچینید، آب کوفته را روی آن ها بریزید و با زرشک، کشمش و مغز گردو تزیین کنید.

نکات مهم

  • آب مورد استفاده برای پخت کوفته ها نباید بیش از حد باشد، در غیر اینصورت کوفته ها از هم باز شده و ظاهر خود را از دست می دهند.
  • برای چسبندگی بیشتر مایه کوفته می توانید مقدار لپه را کمتر نموده و یکی دو عدد سیب زمینی نیم پز و دو عدد تخم مرغ به مایه کوفته اضافه کنید.
  • این کوفته اصالتا به شکل بیضی پخته می گردد، اما شما می توانید مانند تصویر زیر، آن را به شکل دایره های کوچک نیز درآورید.

طرز تهیه هلو کباب با رب انار

مواد لازم
گوشت چرخ نموده400 گرم
لپه 1 لیوان
پیاز رنده شده1 عدد
پیاز داغ به میزان لازم
نمک، فلفل و ادویهبه میزان لازم
قیسی، گردو، زرشک و آلوبه میزان لازم
پیاز متوسط برای سس کوفته1 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
رب انار1 قاشق غذاخوری
سبزی کوفته ساطوری شده (شامل: ترخون و گشنیز و جعفری و کمی مرزه)4-5 قاشق غذاخوری

روش تهیه

  1. لپه را که از شب قبل خیس نموده اید، بپزید تا له گردد، سپس با گوشت چرخ شده، پیاز رنده شده، سبزی کوفته ساطوری شده، نمک، فلفل و ادویه در غذاساز بریزید تا کاملا له شوند.
  2. مواد را بادست ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا نمایند، سپس از مایه کوفته به اندازه یک نارنگی برداشته، وسط آن را گود کنید و با مغز گردو، زرشک، پیاز داغ، آلو و قیسی پر کنید.
  3. کوفته ها را ببندید و در روغن سرخ کنید.
  4. پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
  5. پیاز را در قابلمه ریخته و با کمی روغن تفت دهید تا سبک گردد، سپس رب گوجه فرنگی، رب انار، کمی آلو، قیسی و زرشک به آن اضافه کنید و یکی دو دقیقه تفت دهید.
  6. حدود 2 لیوان آب در قابلمه بریزید و پس از جوش آمدن آب، کوفته ها را در قابلمه بچینید.
  7. حرارت را کم کنید و اجازه دهید کوفته ها روی حرارت ملایم مغزپخت شده و آب کوفته غلیظ گردد.

سخن آخر

کوفته از غذا های سنتی ایرانی است که در شهر های مختلف با مواد متنوع و به سبک های متفاوتی درست می گردد. هلو کباب نیز نوعی کوفته کرمانشاهی است که در این مطلب طرز تهیه دو نوع از آن ارائه شد؛ امیدواریم از این مقاله استفاده نموده باشید و نظرات خود را در این زمینه به ما انتقال دهید.

اگر به انواع کوفته علاقه دارید، می توانید با طرز تهیه کوفته بادمجان، طرز تهیه کوفته نخودچی حرفه ای و خوشمزه و طرز تهیه کوفته مرغ به 3 روش نیز در خبرنگاران آشنا شوید.

منبع: setare.com
انتشار: 10 تیر 1400 بروزرسانی: 10 تیر 1400 گردآورنده: salmandiar.ir شناسه مطلب: 1784

به "طرز تهیه هلو کباب کرمانشاهی بسیار خوشمزه و لذیذ" امتیاز دهید

1 کاربر به "طرز تهیه هلو کباب کرمانشاهی بسیار خوشمزه و لذیذ" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه هلو کباب کرمانشاهی بسیار خوشمزه و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید