طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده قلقلی، سریع و آسان
به گزارش دیار سلمان، با گوشت چرخ نموده، هر لقمه از قیمه، طعمی یکدست و لذیذ دارد و از طرف دیگر لازم نیست دیگر نگران تکه های بزرگ و کوچک گوشت باشید و از یک طعم دلپذیر در تمام غذای خود لذت ببرید. ضمن این که گوشت چرخ شده، قیمه ای نرم و آبدار به شما می دهد بنابراین دیگر نیازی به نگرانی بابت سفت شدن گوشت نیست و می توانید از یک قیمه خوشمزه لذت ببرید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه قیمه ساده را آنالیز نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده به شکل قلقلی یا قیمه ریزه را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده
- گوشت چرخ نموده 500 گرم
- پیاز 2 عدد میانه
- لپه 1 پیمانه
- رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
- زعفران دم نموده به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
- سیب زمینی 4 عدد
طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده
1. آماده کردن لپه و گوشت قلقلی
اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده این است که لپه را از یکی دو ساعت قبل از پخت خیس کنید. هم زمان که لپه را در آب خیسانده اید، گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و خوب ورز دهید سپس به میزان گردو از مواد برداشته و به شکل قلقلی در آورید.
2. پخت لپه و آماده کردن رب
بعد از این که لپه خیس خورد آب آن را خالی کنید و در قابلمه مناسب با میزان کمی روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته گردد بعد میزانی پیاز سرخ شده به آن اضافه کنید و با آب کافی اجازه دهید کاملا بپزد. هم زمان رب گوجه فرنگی را در ظرف دیگری در کمی روغن تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
3. پخت خورشت قیمه
در نهایت هم رب را به قابلمه لپه در حال پخت اضافه کنید و هم بزنید در نهایت هم گوشت قلقلی های آماده شده را اضافه کنید. حالا اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم به مدت نیم ساعت دیگر بپزد تا هم خورشت جا بیفتد هم همه مزه ها به خورد هم بروند. در اواخر پخت، زعفران دم نموده را به خورشت اضافه کنید. برای تزیین هم سیب زمینی ها را سرخ نموده و به خورشت اضافه کنید. البته اگر دوست دارید می توانید از بادمجان کبابی برای تهیه قیمه بادمجان به این روش بهره ببرید. طرز تهیه قیمه بادمجان را می توانید در کتاب کاله با جزییات کامل مطالعه کنید.
نکته: اضافه کردن کمی آبلیمو در انتهای پخت به خورشت طعم ترش و دلچسبی می دهد بنابراین حتما کمی به خورشت اضافه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه با گوشت چرخ نموده
بعد از آشنایی با روش پخت قیمه با گوشت چرخ نموده نوبت آن است که با در نظر گرفتن نکات و فوت و فن های آن، به طعم دلپذیر و اصیل این خورشت خوشمزه دست یابید. رعایت دقیق این نکات، از انتخاب گوشت مناسب تا مرحله جا افتادن خورشت، به شما یاری می نماید تا یک قیمه مجلسی و حرفه ای را در منزل تهیه کنید.
نکاتی برای وا نرفتن گوشت قلقلی قیمه
برای اینکه گوشت های قلقلی در حین پخت از هم نپاشند، آن ها را به خوبی ورز دهید. اما در کنار این نکته خوب است به انتخاب گوشت مناسب هم دقت کنید. استفاده از گوشت چرخ نموده با چربی میانه (نه خیلی چرب و نه خیلی کم چرب) باعث می گردد گوشت ها نرم و چسبنده باشند. در ضمن استفاده از گوشت تازه هم برای وا نرفتن گوشت قلقلی بهتر از گوشت یخ زده و قدیمی است چون گوشت تازه بهتر چسبندگی دارد.
البته مایه گوشت را بعد از ورز دادن حداقل به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا به خوبی چسبندگی پیدا کند. در ضمن قبل از اضافه کردن گوشت قلقلی به خورشت، آن ها را در تابه ای با روغن داغ سرخ کنید تا سطح آن ها کمی برشته گردد. این کار به حفظ شکل قلقلی ها یاری می نماید.
در کنار تمام نکات بالا پخت گوشت قلقلی در حرارت کم و بدون قل قل کردن بسیار مهم است.
انواع روش های پخت قیمه
قیمه علاوه بر این که یکی از غذاهای نذری و مناسبتی است در شهرهای مختلف به روش های گوناگون پخته می گردد که در کتاب کاله به روش های مختلف تهیه آن در شهرهای مختلف مثلا طرز تهیه قیمه تبریزی یا طرز تهیه قیمه نثار قزوینی یا طرز تهیه قیمه بوشهری پرداخته شده است. البته می توانید برای تهیه قیمه متفاوت آن را با گوشت مرغ تهیه هم کنید. طرز تهیه قیمه با مرغ هم در کتاب کاله موجود است حتما امتحان کنید.
یکی دیگر از روش های تهیه قیمه تهیه آن با پنیر کبابی به جای گوشت یا حتی ترکیب گوشت و پنیر کبابی است که می توانید طرز تهیه خورشت قیمه با پنیر کبابی را هم در کتاب کاله بخوانید.
اما اگر همچنان دوست دارید قیمه خود را سریع تر تهیه کنید می توانید طرز تهیه قیمه چرخ نموده لاهیجان یا طرز تهیه قیمه لا پلو را هم در برنامه تهیه غذایی خود قرار دهید.
منبع: کتاب کاله