ارتباط مصرف مرغ و ماهی با بیماری های قلبی

به گزارش دیار سلمان، کارشناسان اعلام کردند که مصرف گوشت قرمز فرآوری شده احتمالاً خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و مرگ را افزایش می دهد. اما آیا گوشت، ماهی و مرغ فرآوری نشده ضرر کمتری دارند؟

ارتباط مصرف مرغ و ماهی با بیماری های قلبی

به گزارش، مطالعات متعددی ارتباطی بین مصرف گوشت فرآوری شده (مانند بیکن، هات داگ، کالباس و سایر گوشت های مشابه) و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی (CVD) و مرگ را تشخیص داده اند.

مقدار بالاتر چربی های اشباع شده در این مواد غذایی به همراه سطح بالاتر نمک و مواد نگهدارنده ممکن است علت این ارتباطات باشد. تحقیقات جدید نشان داده که حتی مقدار کمی از این غذا ها برای به خطر انداختن سلامتی کافی است.

اما در خصوص گوشت های دیگر مانند گوشت قرمز فرآوری نشده، مرغ یا ماهی چطور؟ آیا این مواد غذایی به همان روش روی خطر قلبی و عروقی تأثیر می گذارند؟ نتایج چندین مطالعه در این مورد به دلیل روش های مختلف و محدودیت ها متفاوت بود؛ بنابراین برای پر کردن این شکاف در تحقیقات، گروهی از دانشمندان به سرپرستی ویکتور دبلیو ژونگ از دانشگاه کرنل نیویورک، متا آنالیزی از 6 مطالعه موجود را ترتیب دادند. تجزیه و تحلیل آن ها در مجله JAMA منتشر شد.

ژونگ و تیمش به آنالیز مطالعات هم گروهی در سراسر ایالات متحده پرداختند، در کل 29.682 بزرگسال آمریکایی در ابتدای مطالعه CVD نداشتند. از شرکت کنندگان، 44 درصد مرد و تقریبا 31 درصد غیر سفید پوست بودند.

محققان داده های رژیم غذایی شرکت کنندگان را بین سال های 1985-2002 ثبت نموده و به مدت 30 سال، تا 31 آگوست 2016 آن ها را از نظر بالینی زیر نظر داشتند.

طی یک دوره پیگیری متوسط از 19 سال، 6، 963 عوارض جانبی قلبی عروقی و 8 هزار و 875 مرگ اتفاق افتاده است.

از حوادث قلبی عروقی، 6/38 درصد موارد بیماری عروق کرونر قلب، 25 درصد حوادث سکته مغزی و 34.0 درصد نارسایی قلبی داشتند.

محققان برای معین وعده غذایی گوشت و ارزیابی رژیم غذایی شرکت کنندگان، از پرسشنامه استفاده کردند.

یک وعده معادل 4 (اونس) گوشت قرمز پردازش نشده یا مرغ یا 3 (اونس) ماهی بود. برای گوشت فرآوری شده، یک وعده شامل 2 برش بیکن، 2 سوسیس کوچک یا 1 هات داگ است.

میزان متوسط مصرف از نظر وعده های غذایی گوشت، مرغ و ماهی در هفته، 1.5 برای گوشت فرآوری شده، 3 مورد برای گوشت قرمز فرآوری نشده، 2 مورد برای مرغ و 1.6 برای ماهی بود.

در مقایسه با شرکت کنندگانی که از این 4 نوع غذا کمتر استفاده نموده اند شرکت کنندگان با مصرف بیشتر:

جوان تر و مرد بودند

سیاه پوست غیر اسپانیایی بودند

افراد سیگاری، دیابت، شاخص توده بدنی بالاتر (BMI)، سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالاتر (HDL) بالاتر و مصرف الکل بیشتر سطح کلسترول HDL کمتری و رژیم غذایی با کیفیت کمتری دارند امکان ابتلای بیشتری به CVD و مرگ ناشی از آن دارند.

نتیجه اصلی که دانشمندان به دنبال آن بودند، خطر نسبی ابتلا به CVD و مرگ و میر های ناشی از آن طی 30 سال بین افرادی که این غذا های مختلف را مصرف نموده اند و همچنین تفاوت در ریسک مطلق در مدت مشابه بود. آن ها خطرات مربوط به هر بار مصرف 2 وعده اضافی در هفته را محاسبه کردند.

نتایج نشان داد که مصرف گوشت فرآوری شده، گوشت قرمز فرآوری نشده یا مرغ به طور قابل توجهی با بیماری قلبی عروقی در ارتباط بود؛ اما مصرف ماهی چنین نبود.

به طور خاص، افزایش خطرات نسبی ناشی از CVD و مرگ و میر ناشی از آن بین حدود 3 تا 7 درصد بود. افزایش ریسک مطلق طی 30 سال پیگیری کمتر از 2 درصد بود.

جزئیات عمیق تر نشان می دهد که به ازای هر 2 وعده اضافی گوشت فرآوری شده در هفته، خطر نسبی مرگ و میر 3 درصد (در مقایسه با کسانی که گوشت فرآوری نشده نمی خورند) افزایش یافته است. همین مورد برای هر 2 وعده اضافی گوشت فرآوری نشده نیز صادق بود.

خطر نسبی CVD برای هر 2 وعده گوشت فرآوری شده در هفته 7 درصد افزایش یافته است. برای گوشت قرمز فرآوری نشده، این خطر 3 درصد بود. افزایش 2 وعده هفتگی مرغ با خطر نسبی 4 درصد بیشتر در ارتباط است؛ در حالی که ماهی با خطر CVD همراه نبود.

نویسندگان یافته های سلامت عمومی را مهم می دانند. آن ها همچنین خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتری برای تقویت یافته ها لازم است.

به نظر می رسد، مطالعه حاضر دارای محدودیت هایی مانند ماهیت گزارش داده های رژیم غذایی توسط افراد است. از طرفی دانشمندان هیچ گونه اطلاعاتی در خصوص روش تهیه غذا نیز ندارند. اینکه گوشت، سرخ شده باشد یا سرخ نشده بر پیامد های سلامتی تأثیر دارد.

در این مطالعه فقط از یک اندازه گیری رژیم غذایی در ابتدای مطالعه استفاده شده، اما عادت های غذایی شرکت کنندگان ممکن است با گذشت زمان تغییر نموده باشد. به نظر می رسد که یافته های این مطالعه با توجه به اصلاح رفتار های رژیم غذایی پیامد های اساسی در سلامت عمومی دارد.

منبع: ایسکانیوز

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 7 فروردین 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: salmandiar.ir شناسه مطلب: 902

به "ارتباط مصرف مرغ و ماهی با بیماری های قلبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتباط مصرف مرغ و ماهی با بیماری های قلبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید