وان پلاس 9 پرو در برابر شیائومی می 11: کدام گوشی ارزش خرید بیشتری دارد؟
به گزارش دیار سلمان، خاتمه وان پلاس خود را به فضای رقابتی اسمارت فون های برتر رسانده است. گوشی وان پلاس 9 پرو به جای ایستادن در مقام یک قاتل پرچم دار، یک پرچم دار قاتل است.
به این معنا که نه تنها می تواند با بهترین پرچم دارهای بازار رقابت رودررو و سرسختی داشته باشد؛ بلکه با پرچم دارهای مقرون به صرفه بازار و گوشی های رده بالایی که می خواهند موقعیت گذشته خود را حفظ نمایند؛ نبردی نفس گیر دارد.
یکی از مدعیان و رقیبان این گوشی، شیائومی می 11 است. حتما شما هم می خواهید بدانید از بین وان پلاس 9 پرو و شیائومی می 11، کدام یک گوشی بهتری است و ارزش خرید دارد؟ پس، با ما در این مقایسه جذاب همراه باشید:
مشخصات
در جدول مقایسه ای زیر می توانید مشخصات هر دو گوشی وان پلاس 9 پرو و شیائومی می 11 را با هم مقایسه کنید:
طراحی
هر دو گوشی مشابه همان طرح های اولیه و مفهومی هستند که ازشان در فضای مجازی منتشر شد. گوشی هایی که سخت افزار بسیار قوی در یک قالب زیبا و دلفریب دارند و می خواهند یک زبان طراحی متفاوت از گوشی های پرچم دار معروف را به نمایش بگذارند.
طراحی پر زرق و برقی را دنبال نمی نمایند بلکه یک ظاهر تمیز و ساده و تصفیه شده ای دارند و از المان ها یا بخش های عجیب و غریب در آن ها خبری نیست.
وان پلاس 9 پرو از شیشه گوریلا گلاس 5 و فریم آلومینیومی استفاده می نماید. گوشی شیائومی هم از جنس شیشه و فلز است ولی به Gorilla Glass Victus مجهز شده که یک جنس شیشه بهتر و جدیدتر است. این شیشه در جلو و عقب گوشی استفاده شده و گزینه گران قیمت تری نسبت به شیشه وان پلاس است. هر دو گوشی طراحی براق و آیینه ای جذابی دارند که احساسات را برانگیخته می نماید. در وان پلاس 9 پرو شاهد مخلوط شدن سیاه به سفید و در شیائومی می 11 شاهد حرکت از رنگ نقره ای به آبی هستیم.
هر دو اسمارت فون از نظر اندازه، شکل و وزن تقریبا مشابه هم هستند. به این معنی که قابلیت های استفاده یکسانی دارند. نوار هشدار لغزنده اختصاصی وان پلاس در گوشی 9 پرو یک فزونی بر می 11 است. هر دو گوشی در بخش پایینی لبه هایی دارند و شاهد امکاناتی مانند شیار سیم کارت، درگاه USB-C و بلندگو هستیم. شیائومی می 11 کمی متفاوت است چون از دو سیم کارت پشتیبانی می نماید و وان پلاس 9 پرو فقط یک شیار سیم کارت دارد.
هر دو گوشی دارای یک ماژول دوربین جدید و متمایز در بدنه پشتی هستند. ماژول دوربین وان پلاس تمیزتر و نرم تر است و به دوربین های آنالوگ نزدیک تر شده است. در عوض، ماژول دوربین شیائومی می 11 چند طبقه و ترکیبی از سیاه و نقره ای است که متفاوت تر به نظر می رسد. هر فردی یک سلیقه دارد و شاید از یک ماژول دوربین خوشش بیاید ولی به نظر ما ماژول دوربین وان پلاس زیباتر است.
مزیتی که گوشی وان پلاس به طور کاملا روشنی نسبت به شیائومی دارد؛ استاندارد IP68 است که مانع از نفوذ آب و گرد و غبار می گردد و می 11 ندارد.
درباره نمایشگرها چه تفاوت هایی داریم؟ هر دو صفحه نمایش از فناوری AMOLED با نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز، تراکم بالای پیکسلی، نسبت تصویر 20:9 و استاندارد +HDR10 هستند. وان پلاس 9 پرو به لطف فناوری LTPO نمایشگر 6.7 اینچی منحصربه فردتری دارد و احتمالا عملکرد بالاتری خواهد داشت. شیائومی می 11 دارای صفحه نمایش 6.81 اینچی با تراکم پیکسلی بیشتر است؛ به طوری که می توان نکته را چشمی هم تشخیص داد. هر دو نمایشگر بسیار باکیفیت هستند و از نظر کارایی بسیار نزدیک به هم خواهند بود.
ویژگی ها
بعضی از ویژگی های عظیم این دو گوشی شامل پردازنده های قدرتمند، حافظه رم زیاد و فضای ذخیره سازی کافی است. باتری های عظیم با قابلیت شارژ سریع، دوربین چند لنزه و سنسورهای با پیکسل بالا به همراه پوسته های رابط کاربری از دیگر ویژگی های شاخص دو پرچم دار ما هستند.
ابتدا سراغ قلب تپنده این دستگاه ها می رویم. هر دو با پردازنده قدرتمند اسنپدراگون 888 و پردازنده گرافیکی Adreno 660 عرضه شدند. وان پلاس 9 پرو با دو پیکربندی اساسی عرضه می گردد: 8 گیگابایت رم با 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی یا 12 گیگابایت رم با 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی. شیائومی می 11 کمی محدودتر است و فقط در پیکربندی رم 8 گیگابایت عرضه می گردد اما ذخیره سازی 128 و 256 گیگابایت در دسترس است. هیچ یک از این دو گوشی تلفن همراه از اسلات حافظه microSD پشتیبانی نمی نماید.
دوم، سراغ باتری هر دو گوشی برویم. وان پلاس 9 پرو با باتری 4500 میلی آمپرساعت عرضه شده که یک اندازه معمول برای اسمارت فون های سال 2021 است. این ظرفیت باتری برای یک روز کامل استفاده از گوشی با وضوح FHD و نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز جواب می دهد. البته، در بعضی روزها و بسته به نوع کار شما ممکن است پیش از خاتمه روز، ظرفیت باتری خالی گردد که خبر زیاد خوبی نیست.
اما فناوری شارژ سریع این گوشی یک تفاوت عظیم ایجاد می نماید و از سریع ترین شارژهای که در بازار دیدیم، پشتیبانی می نماید. به عنوان مثال، با شارژر 65 وات عرضه می گردد و در کمتر از نیم ساعت می تواند از صفر درصد به 100 درصد برسد. شارژر بی سیم با سرعت 50 وات و Warp Stand اختیاری همین سرعت را به دست می دهد. اگر گوشی تلفن را از نرخ تازه سازی تصویر 120 هرتز روی 60 هرتز تنظیم کنید؛ عمر باتری بیشتر می گردد.
باتری شیائومی شرایط متفاوت با وان پلاس 9 پرو دارد. باتری 4600 میلی آمپرساعتی به اندازه کافی عظیم است که بتواند بیش از یک روز کامل دوام بیاورد. در طول آزمایش های صورت گرفته، به ندرت رخ داد باتری شیائومی می 11 پس از یک روز کامل به زیر 50 درصد برسد. در این استفاده ها علی رغم معیارهای استاندارد، از دوربین ها و بازی ها استفاده کردیم. البته، این نتایج با نرخ تازه سازی تصویر 60 هرتز و صفحه نمایش +Full HD به دست آمدند. اگر نرخ تازه سازی تصویر را به طور اختیاری روی 120 هرتز قرار دهید؛ عمر باتری به طور محسوسی کاهش پیدا می نماید ولی باز می توانید یک روز کامل با گوشی بدون شارژ باشید.
شیائومی می 11 هم از یک شارژ سریع سود می برد. شارژر سیمی 55 واتی و شارژ بی سیم 50 وات برای این گوشی در نظر گرفته شده است. در جعبه گوشی یک شارژر 55W GaN قرار گرفته است که در مدت 47 دقیقه از صفر درصد به 100 درصد برسد. این مدت شارژ طولانی تر از وان پلاس 9 پرو است اما هنوز چشم گیر است.
سوم، باید درباره دوربین های هر دو گوشی صحبت کنیم. وان پلاس پیشرفته ترین سیستم دوربین را با همکاری سازنده دوربین آلمانی هاسل بلاد طراحی نموده است. این دوربین از یک لنز 48 مگاپیکسلی اصلی، یک لنز اولتراواید 50 مگاپیکسلی، یک لنز تله فوتو 8 مگاپیکسلی و یک دوربین عمق سنج تک رنگ 2 مگاپیکسلی به همراه یک دوربین 16 مگاپیکسلی سلفی سود می برد. این سیستم از فیلم برداری 8K پشتیبانی می نماید و از هر ویژگی مدرنی که این روزها روی اسمارت فون ها سراغ داریم؛ برخوردار است.
لنزهای اصلی و اولتراواید ساخت هاسل بلاد توجه ها را به سوی خود جلب کردند و بهترین عملکرد را دارند. اگر بخواهیم مقایسه کنیم؛ کیفیت تصاویر این دوربین ها در حد گلکسی اس 21 یا گوگل پیکسل 5 نیست ولی خیلی هم از آن ها فاصله ندارد. لنز اولتراواید به وضوح می تواند اعوجاج ها را از بین ببرد و دوربین تله فوتو زوم اپتیکال 3.3 برابری و زوم دیجیتالی 30 برابری دارد. به طور خلاصه، اگر دوربین وان پلاس 9 پرو بهترین در جهان نباشد؛ در رتبه دوم قرار می گیرد.
شیائومی در دوربین ها به اندازه وان پلاس خوب کار ننموده است و بیشتر برای مبتدیان مناسب است. دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید 12 مگاپیکسلی، دوربین تله ماکرو 5 مگاپیکسلی و دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی روی این گوشی می بینیم. دوربین اصلی کیفیت خوبی ارائه می دهد ولی دوربین های ثانویه چنگی به دل نمی زنند. دوربین تله ماکرو ناامیدنماینده است و نه عکاسی ماکرو و نه عکاسی تله را به خوبی انجام می دهد. فقط در ویدئو عملکرد خوبی دارد. به وضوح، دوربین گوشی وان پلاس بهتر است.
آخرین ویژگی، پوسته های رابط کاربری مبتنی بر اندروید 11 است. وان پلاس از OxygenOS 11.2 سود برده که از رابط کاربری MIUI 12 شیائومی بهتر است. در حالی که رابط کاربری شیائومی هیچ مسئله ای ندارد ولی پوسته وان پلاس هر روز بهتر از گذشته شده و تمیزتر، روان تر، ساده تر و مفیدتر است.
قیمت
وان پلاس گران ترین گوشی های خود را عرضه نموده است. وان پلاس 9 پرو با پیکربندی 8 گیگابایت رم و 128 گیگابایت فضای ذخیره سازی به قیمت 969 دلار و مدل 12 گیگابایت رم و 256 گیگابایت فضای ذخیره سازی به قیمت 1069 دلار عرضه شدند. این قیمت ها به گوشی گلکسی اس 21 نزدیک شدند و البته باید اشاره نمود وان پلاس در این مدل ها سخت افزار خود را ارتقا داده تا این برچسب های قیمتی زیر سوال نروند.
قیمت گوشی شیائومی مقداری ارزان تر است و 889 دلار به فروش می رسد. با توجه به دوربین ضعیف تر گوشی می 11، طبیعی است که انتظار قیمت پایین تری را داشته باشیم. در کل قیمت هر دو گوشی مناسب و منطقی است.
وان پلاس 9 پرو یا شیائومی می 11
گوشی های وان پلاس 9 پرو و شیائومی می 11 دارای مزایای عظیمی هستند. قوی ترین پردازنده جهانی اندرویدی ها در سال 2021، باتری های بسیار عظیم به همراه شارژ سریع، طراحی و کیفیت ساخت سطح بالا، نمایشگرهای 120 هرتزی بسیار تمیز و شفاف و با کیفیت، دوربین های پیشرفته، رم و فضای ذخیره سازی بالا و پوسته رابط کاربری کاربرپسند!
گوشی وان پلاس 9 پرو با داشتن دوربین های پیشرفته و آرایش بهتر لنزها در ماژول پشتی، استاندارد IP68، نمایشگر پرنورتر و روشن تر به همراه نرم افزار روان تر، برنده این مقایسه است. البته، گوشی شیائومی می 11 دارای چند ویژگی منحصربه فرد است. پشتیبانی از دو سیم کارت و شیشه نسل جدید Gorilla Glass Victus که گران تر از شیشه وان پلاس است.
قیمت وان پلاس 9 پرو کمی گران تر از شیائومی می 11 است. البته باید اشاره کنیم که شیائومی می 11 فقط برای کشور چین است و در بازارهای جهانی شاهد گوشی شیائومی می 11 لایت خواهیم بود که گران تر است.
منبع: یک پزشک